STAJ İŞLEMLERİ

Son Güncelleme Tarihi : 01.02.2019 11:53:05

STAJ İŞLEMLERİ

Meslek Stajı, yüksekokul öğrencilerimizin mezun olabilmeleri için zorunlu olarak yapılması/başarılması gereken kredili bir derstir.

Öğrencinin stajını yapabilmesi için her eğitim-öğretim yılının Bahar Dönemi’nde “Kayıt Yenileme ve Ders Kayıtları” haftasında Meslek Stajını ve/veya stajlarını bir ders olarak almış olması gerekir.  Ders olarak alınmayan ve “Ders Kayıt Formu”nda belirtilmemiş olan staj yapılamaz. Meslek stajları, Staj Uygulama ve Eğitim Kurulu tarafından belirlenen tarihlerde yapılmalı ve staj evrakları ilan edilen teslim tarihinde mutlaka öğrenci işleri bürosuna imza karşılığında teslim edilmelidir. Aksi takdirde “KK” notu verilerek meslek stajı başarısız olarak değerlendirilir. Bu durumda, takip eden eğitim-öğretim yılının Bahar Dönemi’nde ders olarak yeniden alınması gerektiğinden normal öğrenim süreniz uzayabilir.

Genel olarak Meslek Stajı işlemleri üç aşamada tamamlanmaktadır:

1. Staj öncesi işlemler,

2. Staj sırasındaki işlemler,

3. Staj sonrası işlemler.

STAJA BAŞLAMADAN ÖNCE YAPILACAK İŞLEMLER:

Akseptans (Staj formu) Temini: Staj öncesi işlemlerinin en önemlisi Akseptans (Öğrenci Staj Formu) belgesinin yüksekokulumuz öğrenci işleri bürosundan veya yüksekokulumuz internet adresinden (http://koycegizsaglik.mu.edu.tr/tr/dokuman) temin edilmesidir.

Akseptans (Staj formu) İşyeri Onayı: Bu belge, gerekli bilgiler doldurup staj yapılacak iş yerine onaylatıldıktan sonra bir nüsha fotokopisi iş yerine verilip asıl nüsha (ıslak imzalı) akademik danışmanlara teslim edilecektir. Öğrenci Staj Kabul Formu en geç 17 Mayıs 2019 tarihine kadar akademik danışmanlara verilmelidir.

STAJ ESNASINDA YAPILACAK İŞLEMLER:

Staj Uygulaması: Staj sırasında Öğrenci Staj Formu’nda belirtilen günlerde ve mesai saatlerinde belirtilen iş yerinde size mesleğinizle uygun olarak verilen işleri yaparken aynı zamanda yaptığınız işlemleri ayrıntılarıyla staj dosyasına rapor olarak yazmanız gerekmektedir.

Haftalık Rapor: Staj dosyanızda haftalık olarak hangi bölümde çalıştığınız ve kısaca neler yaptığınız (başlıklarıyla) bu bölüme yazılacaktır. Konuların detaylarının hangi günlük rapor sayfasında olduğunu gösteren sayfa numaraları verilecektir.

Günlük Rapor: Haftalık raporların günlük olarak detaylarıyla açıklandığı bölümdür. Bu raporları günlük olarak tutmanız ve sonrasında ise bu günlük raporlarınızı iş yerine staj bitiminde tek tek onaylatmanız (İşyeri kaşesi/Mühür ve imza) gerekmektedir. Bu işlemler tamamen sizlerin sorumluluğundadır.

Geçerli mazeretleri sebebiyle staj yerini değiştirmek veya stajını bırakmak isteyen öğrenciler üç gün içerisinde akademik danışmanlarını ve yüksekokul müdürlüğünü (öğrenci işleri bürosunu) bilgilendirmek zorundadırlar. Aksi takdirde staj geçersiz sayılarak KK notu ile değerlendirilirler.

STAJ BİTİMİNDE YAPILACAK İŞLEMLER:

Dosya İşyeri Onayı: Staj bitiminde dosyanızı staj yaptığınız iş yerindeki yetkili kişiye onaylatıp (İşyeri kaşesi/Mühür ve imza) stajınızı bitirebilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta daha var! Staj yaptığınız işyerinin sizin değerlendirmenizi yaptığı “İşyeri Değerlendirme Formu”nu (staj dosyanızın içerisinde) dosyanızla birlikte getirecekseniz, ağzı kapalı ve mühürlü bir zarf içerisinde getirmelisiniz.

Dosya Teslimi: Staj dosyanızı “Staj ve Eğitim Uygulama Kurulu”nun belirttiği teslim tarihine kadar öğrenci işleri bürosuna imza karşılığında teslim etmeniz gerekmektedir. Kargo veya posta ile yapılan gönderimlerde meydana gelebilecek gecikmelerde sorumluluk tamamen size aittir. En son teslim tarihinden* sonra getirilen veya gönderilen staj dosyaları kesinlikle değerlendirmeye alınmayacaktır.

TIBBİ LABORATUVAR TEKNİKLERİ PROGRAMI

Staj Başlama-Bitiş, Dosya Teslim ve Staj Komisyonu Değerlendirme Tarihleri

Staj Başlama Tarihi

Staj Bitiş Tarihi