YÜKSEKOKULUMUZDA "TAZELENME ÜNİVERSİTESİ BİLGİLENDİRME TOPLANTISI"

Üniversitemiz koordinatörlüğünde Yüksekokulumuz tarafından; Köyceğiz kampüsü projesi ile ilgili Tazelenme Üniversitesi Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya; Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muammer Tuna, Fethiye Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Fatmagül YUR, Köyceğiz Meslek Yüksekokul Müdürü Doç.Dr.Bekir ÇÖL, Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr.Öğr.Üyesi Hatice ULUSOY, Köyceğiz Belediye Başkan Yardımcısı Huriye DURAN, İlçe Müftüsü  Abdullah KIR, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürleri ve personelleri, İlçede çalışan kamu kurum temsilcileri, Köyceğiz Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, Tazelenme Üniversitesi Muğla Kampüsü Öğrencileri, Köyceğiz halkı, öğretim elemanları ve öğrenciler  katılmışlardır. Toplantının açılış konuşmasını; Yüksekokulu Müdürümüz Dr. Öğr. Üyesi Hatice Ulusoy yaptı. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, yaşlılığın doğumdan itibaren başladığını söyleyerek, “Önemli olan bu sürecin nasıl yönetileceği. İyi yönetilemediği sürece ‘gençlik’ dediğimiz zamanlarda dahi yaşlılığı yaşayabiliriz. Hayatın her aşamasında bilginin yoğunlaştığı Üniversitelerde, hayatın nasıl yaşanması gerektiği ile ilgili değerler oluşuyor. Bizim de bu bilgileri gerçek hayata aktarmamız lazım. Dolayısıyla ben bilginin hayata geçirilmesinden yanayım. Bu bağlamda Tazelenme Üniversitesi öğrencilerinin de teorik bilgiyi pratiğe dökerek, yaşlılık aşamasını aktif geçirmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bizler de Üniversite olarak ‘Anne kucağından, hayatın sonuna kadar üniversite’ şiarıyla üzerimize düşen her şeyi yapacağız” dedi. Üniversitemiz Yaşlılık Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Muammer Tuna, “Yaptığımız bu çalışma yaşamsal bir çalışma. Çünkü Türkiye’de ve dünyada nüfus hızla yaşlanıyor. Bu oranlar ilerleyen yıllarda daha da artacak. Biz de bu rakamlardan hareketle yaşlı nüfusu nasıl daha zinde kılar ve nasıl topluma entegre ederiz diyerek bir çalışmanın içerisine girdik. Biz yaşlı nüfusun toplumsal hayatın tam ortasında olmasını istiyoruz. Çünkü onların gençler de olmayan bir yaşam tecrübesi var. Dolayısıyla biz de genç nüfusun dinamizmi ile yaşlı nüfusun tecrübesini bir araya getirerek bir sinerji oluşturmak istiyoruz” dedi. Prof. Dr. Muammer Tuna’nın ardından Tazeleme Üniversitesi öğrencileri söz alarak, eğitim hayatlarına dair duygu ve düşüncelerini aktardı. Toplantı sonunda Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Prof. Dr. Muammer Tuna’a çalışmalarından dolayı plaket takdim etti.

Son Güncelleme Tarihi : 09.10.2019 20:48 Okunma Sayısı : 509